Vsebina

 

Praktične informacije
Povračila stroškov
Dnevnice - Slovenija
Odsotnost nad 12 - 24 ur. 21,39 EUR
Odsotnost nad 8 - 12 ur. 10,68 EUR
Odsotnost nad 6 - 8 ur. 7,45 EUR

več

več
Produktni menedžer

Spoštovani,

dobrodošli na strani on-line priročnika Pravo in finance za občine, ki vam bo v pomoč pri poslovanju občine.

V on-line priročniku boste našli strokovne članke ter odgovore na vprašanja naročnikov. On-line priročnik pripravlja skupina strokovnjakov, ki pokriva finančne in pravne vidike poslovanja občine na področju javnega naročanja, investicij, okolja in prostora, zaposlovanja, pridobivanja sredstev in sodelovanja z drugimi organizacijami.

On-line priročnik poleg člankov in odgovorov vsebuje strokovna predavanja v obliki video seminarjev, prečiščena besedila predpisov, pojasnila in praktične informacije.

Da, želim naročiti on-line priročnik 

Prednosti on-line priročnika Pravo in finance za občine

  • Seznanjeni boste z zakonskimi novostmi in primeri njihovega izvajanja v praksi
  • Opozorjeni boste o novih vsebinah po e-mailu
  • Vsebuje pregledno kazalo vsebin po področjih z označenim novostmi
  • S pomočjo iskalnika lahko iščete vsebine po ključnih besedah
  • Strokovnjakom lahko zastavite vprašanje – strokovni nasvet prejmete na vaš elektronski naslov v najkrajšem možnem času

 

Več informacij o on-line priročniku

On-line priročnik Pravo in finance za občine je zasnovan na podlagi ankete med slovenskimi občinami. Tudi v prihodnje ga bomo dopolnjevali na podlagi potreb, ki jih imajo občine. Skrbeli bomo, da bodo vsebine posodobljene in prikazali praktično izvajanje novosti v zakonodaji.

On-line priročnik Pravo in finance za občine (onbobc.dashofer.si) vsebuje komentarje predpisov, članke, in videoseminarje, ki upoštevajo specifike občin: 

Pripravili smo video seminarje

in članke

Mihael Sket, strokovni urednik


Avtorji:

dr. Andreja Primec

je izredna profesorica za področje gospodarskega prava na Univerzi v Mariboru, Ekonomsko-poslovni fakulteti. Svojo poklicno pot je začela na Višjem sodišču v Mariboru, sprva kot pripravnica, po opravljenem pravniškem državnem izpitu pa kot strokovna sodelavka. Leta 1993 je postala zunanja sodelavka Katedre za gospodarsko pravo na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, kjer je kot visokošolska učiteljica zaposlena še danes. Prvenstvena področja njenega znanstvenega in strokovnega ustvarjanja so gospodarsko pravo, mednarodno gospodarsko pravo, arbitražno pravo, obligacijsko pravo in javna naročila. Je avtorica in soavtorica več pravnih publikacij v slovenskem prostoru. Kot predavateljica sodeluje tudi na različnih strokovnih seminarjih in posvetovanjih. Glavnino stokovnega dela opravlja v okviru aplikativnih projektov preko Inštituta za gospodarsko pravo pri Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru.

mag. Aleksandra Heinzer

je diplomirala na Fakulteti za upravo. Opravila je strokovni izpit iz upravnega postopka in je članica Zbornice davčnih svetovalcev. Leta 2016 je na matični fakulteti uspešno zagovarjala magistrsko s področja DDV in pridobila znanstveni naslov magistrica znanosti. Skozi dolgoletno delo na področju davčnega svetovanja se je v tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer specializirala za področje DDV. Poleg tega, da svojim strankam pomaga reševati DDV probleme, je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev.

Miriam Ravnikar Šurk

univerzitetna diplomirana pravnica s pravosodnim izpitom, ki se z javnim naročanjem ukvarja že vrsto let. V letih 2009 – 2012 je bila predsednica Državne revizijske komisije, sedaj pa deluje kot svetovalka v postopkih javnega naročanja. Je redna predavateljica Ministrstva za javno upravo – Upravne akademije, sodelovala je v delovni skupini GZS v fazi sprejemanja novega zakona. Poleg javnega naročanja svetuje tudi pri pripravi evropskih projektov.

Darko Bohte

univ. dipl. politolog in davčni svetovalec je slovenski strokovnjak, specializiran za davčno, poslovno in računovodsko svetovanje. Ukvarja se s sodnim izvedeništvom za ekonomijo. Je avtor številnih strokovnih prispevkov, objavljenih v publikacijah založbe Verlag Dashöfer.

mag. Boštjan J. Turk

direktor Inštituta za civilno in gospodarsko pravo. Je priznan pravni strokovnjak s številnimi mednarodnimi izkušnjami, specializiran za področja obligacijskega, dednega, nepremičninskega, gospodarskega in mednarodnega gospodarskega prava. Še kot študent je sodeloval s svetovno znano britansko medijsko hišo Reuters TV, kasneje pa je postal tudi svetovalec izobraževalnega centra Londonske gospodarske zbornice (London Chamber of Commerce& Industry) v Ljubljani; bil je tudi član Akademije za politične študije iz New Yorka. Je svetovalec številnih uglednih podjetij in ustanov v Sloveniji. Dejaven je tudi v akademski sferi, saj je habilitirani učitelj za področje prava na izobraževalnem centru Gea College in na Fakulteti za management in pravo. Deluje tudi kot pravni svetovalec v najuglednejših slovenskih medijih, kot so Delo (Ona, Svet Kapitala), Dnevnik, Finance, Bančni vestnik, Vzajemnost in še pri mnogih drugih. V okviru svojih dejavnosti med drugim tudi pravno svetuje naročnikom in ponudnikom s področja pravnih vidikov javnega naročanja in izdeluje strokovna pravna mnenja.

Mag. Edita Horvat

trenutno kot direktorica vodi zasebni zavod IDEALIS - Inštitut za plače in delovna razmerja. Več let je bila inšpektorica za sistem plač v javnem sektorju na Inšpektoratu za javni sektor, ki deluje v okviru Ministrstva za javno upravo. Inšpekcijske nadzore je opravljala tudi na področju sistema javnih uslužbencev na podlagi Zakona o javnih uslužbencih.  Ima dolgoletne izkušnje na področju pogajanj s sindikati javnega sektorja v zvezi s plačami in je bila s strani Vlade Republike Slovenije imenovana v številne vladne pogajalske skupine, ki jih je tudi vsebinsko koordinirala. Sodelovala je pri nastajanju in usklajevanju plačne zakonodaje ter tarifnih delov kolektivih pogodb različnih dejavnosti javnega sektorja, in sicer v okviru Direktorata za sistem plač v javnem sektorju, ki je od leta 2001 vsebinsko in strokovno pokrival to področje za celotni javni sektor v okviru Ministrstva za notranje zadeve. Med drugim je bila zaposlena v Državnem zboru Republike Slovenije ter Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja pri Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Dobro ji je poznano področje lokalne samouprave, saj je bila v eni od občin nekaj let občinska svetnica. V letih od 2010 do 2015 je bila s sklepom Državnega zbora Republike Slovenije imenovana za sodnico porotnico Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani za odločanje v socialnih sporih. Naziv magistrice znanosti je pridobila v letu 2016, in sicer po uspešno opravljenem zagovoru magistrskega dela na temo sistema plač v javnem sektorju.

Maja Prebil

je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d. o. o., in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika kakor tudi s teoretičnega vidika. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.

Pri pripravi priročnika sodelujejo tudi strokovnjaki Polona Gostan, Peter Kocjančič, Gordana Gliha in mag. Brigita Rajšter Vranović.

 

 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih