Input:

ZIUOPZP: ključne novosti za občine

29.9.2023, , Vir: Verlag DashöferČas branja: 6 minut

7.28 ZIUOPZP: ključne novosti za občine

mag. Boštjan J. Turk

Vlada Slovenije je nedavno v in skupaj z Zakonom o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023, sprejela vrsto ključnih ukrepov, ki imajo potencial za preoblikovanje upravljanja države na lokalni ravni. Te spremembe so v glavnem osredotočene na poenostavitev sistema javnega naročanja, finančno razbremenitev občin ter izboljšanje njihove sposobnosti za obvladovanje posledic naravnih nesreč.

Eden izmed ključnih elementov teh sprememb je poenostavitev sistema javnega naročanja, kar bo omogočilo bolj učinkovito porabo sredstev in hitrejše izvajanje projektov na lokalni ravni. Poleg tega bo finančna razbremenitev občin prinesla olajšanje za njihove proračune, kar bo omogočilo večjo prožnost pri izvajanju različnih programov in projektov za lokalno prebivalstvo. S sprejetimi ukrepi se bo tudi izboljšala sposobnost občin za obvladovanje posledic naravnih nesreč, kar bo nadgradilo varnost in odpornost lokalnih skupnosti v primeru nepredvidenih dogodkov.


 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih